
Nůž Delinger
Tento japonský nůž Kiritsuke značky Delinger upoutá pozornost nejen svým tvarem. Vyžaduje trochu trénink a ne každý kuchař si jej oblíbí, ale jinak je pro všestranné využití.
Fazeta nože nebyla příliš poškozena, tudíž jsme jen postupně na několika kamenech ostří nabrousili a vyleštili do hladka např. pro snadné porcování a plátkována masa.

Japonské nože Kai Wasabi
Vždy když k nám dorazí nože Kai jsme velmi rádi, jelikož svoji kvalitou předčí veškerou konkurenci ve své cenové hladině a úžasně se s nimi pracuje.
Pokud by někdo chtěl okusit nože japonského stylu je řada Wasabi ideálním startem. Tyto nože jsme nabrousili na vodních kamenech až do hrubosti 6000 JIS a přejeme s nimi mnoho zážitků.

Oprava nože Wüsthof
I takto kvalitní nůž, kterému se z neznámého důvodu nedostalo šetrnému zacházení se u nás objevil na opravu.
Vytvořené záseky jsme odbrousili na hrubém kameni o zrnitosti 220 JIS, vytvarovali novou fazetu a nůž zpět nabrousili, aby mohl dělat opět svoji práci a být pomocníkem v kuchyni.
Kdokoliv by měl zájem o nože klasického tvaru, můžeme mu tuto řadu Classic Ikon vřele doporučit.
Japonské nože Kai Wasabi
Jedná se o velmi kvalitní nože, s kterými bude spokojený skoro každý. Tato sada se k nám dostala s některými noži již lehce poničenými od předchozího nejspíše strojového broušení, a tak nebylo možné ostří dokonale vyleštit, neboť bychom museli odbrousit značné množství materiálu a zbytečně tak zkrátili životnost nože.
Některé nože byly broušené jednostranně (tzv. Single Bevel) s kterými je krájení jiné a je potřeba s nimi umět zacházet. Ostří bylo postupně broušeno na vodních kamenech až do hrubosti 6000 JIS a následně obtaženo na kůži pro perfektní ostří.
Domácí kuchyňský nůž
Byl to smutný pohled, ale špičku jsme vytvořili zcela novou. Sice se změnila geometrie nože, a tak jsme nůž znovu vytvarovali, ale byl to jediný možný způsob, jak čepel opravit a nyní je připraven k dalšímu použití.
*PS: Prosím, nepoužívejte nůž místo šroubováku.


Japonský damaškový nůž
Další japonský kousek od značky Tuo Ring, který jsme brousili tentokrát v poměru 50 / 50 je již nějakou dobu zpět v kuchyni u svého majitele a dál může perfektně sloužit.
Nůž je vyroben z tvrdé damaškové ocele VG-10, díky které si svůj tvar čepele a tím i svoji ostrost udrží při správném zacházení po dlouho dobu.
Kapesní nůž
Zavírací nůž ideální do každé kapsy a to nejen při cestě do přírody. Využít ho můžete skoro na cokoliv.
Ostří opraveno a jemné nerovnosti od různých záseků odstraněny. Na závěr čepel i rukojeť lehce potřena kaméliovým olejem pro ochranu a oživení vzhledu.
Nůž Wüsthof Classic
Velmi povedený nůž, který oddělá pořádný kus práce. Ostří bylo postupně broušeno na vodních kamenech o zrnitostech: 600 / 1000 / 3000 a samozřejmě jsme nůž předali s lehkým odstraněním škrábanců pomocí vodních smirků.
Nůž F. Dick
Někdy se nám do rukou dostanou opravdu smutné kousky, ale snažíme se pro ně udělat maximum. Stačí trocha lásky, péče a nůž může zpět do akce jako nový, bez známek poškození.
Jedná se o velmi kvalitní santoku nůž F. Dick německé prémiové značky pro všestranné využití v kuchyni. Vhodný jak pro profesionální kuchaře, tak i pro vysoké nároky v domácí kuchyni.
Japonský damaškový nůž
Nůž broušený v poměru 30 / 70 si poradí s každou surovinou. Každému kuchaři vyhovuje jiný úhel a takto vyleštěné ostří projede masem jako máslem.
Japonské nože jsou známé především výbornou ostrostí, tenkou čepelí a tím i svou malou hmotností. Lehké nože oceníte vždy při delší době krájení.
Profesionální nůž skládaný z pevného a tvrdého jádra, které je doplněno po stranách dekorativním damaškem si brzo oblíbíte.